Dr. Marijke Slieker-ten Hove gaf 19 jaar leiding aan de opleiding bekkenfysiotherapie en was mede verantwoordelijk voor vele curricula en bij- en nascholing op de hogeschool Brabant, het Erasmus MC en uiteindelijk op de SOMT, zowel in Nederland als in Zwitserland. Al op het Erasmus MC was zij verantwoordelijk voor de eerste NVAO accreditatie van de Master Opleiding Bekkenfysiotherapie. Een opleiding die 3 jaar duurt en die gevolgd wordt door fysiotherapeuten. Na behalen van dit diploma worden zij opgenomen in het register bekkenfysiotherapie.

Na haar promotie aan de Erasmus Universiteit in 2009 besloot zij een specialistisch instituut in de eerste lijn te starten om zo de bevindingen uit haar promotiestudie in de praktijk te kunnen brengen. In dit instituut worden patiënten gezien met eenvoudige en complexe bekken en bekkenbodemproblematiek. Daarnaast is zij verbonden aan het Bekkenbodemcentrum van het Erasmus MC.

Marijke is als bekkenfysiotherapeut verbonden aan nationale en internationale organisaties om de plaats van de conservatieve behandeling bij deze patiëntengroep onder de aandacht te brengen van zowel de wetenschappelijk onderzoekers, zorgverleners als de mannen en vrouwen zelf.

Als docent en internationaal spreker heeft zij veel ervaring in onderwijs en de ontwikkeling hiervan.